fbpx

6724 Szeged, Bakay Nándor utca 24. | info@cedrusfitness.hu | H-P: 06:00-22:00 Szo-V: 8:00-20:00 Telefon: +36-70-000-2122

Hogyan eddz nyáron? Hoztunk egy pár jó tanácsot!

Hőségben a sportolás nagyobb odafigyelést igényel, mert testünk nehezebben alkalmazkodik a nagy meleghez. A legtöbben ilyenkor kisebb intenzitással, kevesebbet sportolnak vagy inkább a strandon hűsölnek.

Ugye TE sem hagyod abba az edzést NYÁRON⁉️

Segítünk, hogy mire figyelj – hogyan tudsz sportolni biztonságosan a kánikulában?

1.HIDRATÁLJ!

A test működéséhez létfontosságú a megfelelő hidratálás. Fontos tudnod, hogy a kiszáradás két legfőbb következménye a fáradtság és a kimerültség.

Fogyassz legalább napi 2-3 liter vizet az edzés közbeni folyadékbevitelen kívül.

A verejtékkel elvesztett sót is pótolni kell, akár izotóniás itallal vagy sótablettával nagyobb megterhelés esetén.

2.GONDOSKODJUNK SZERVEZETÜNK HŐHÁZTARTÁSÁRÓL:

Hőszabályzásunkról testünk leginkább verejtékezés útján gondoskodik. Ezt segíthetjük megfelelő ruházattal a sportolás közben ami laza, szellős és világos színű.

3.NAGY MELEGBEN NE VÁRJUNK MAGUNKTÓL CSÚCSTELJESÍTMÉNYT!

Ugyanaz az edzés program a hőségben több energiát igényel, illetve nagyobb megterhelés testünk számára. Légkondicionált edzőteremben viszont biztonságosan folytathatjuk edzésünket a forróságban is. Viszont ne felejtsük el a nagy meleg megviseli szervezetünket az egész nap folyamán.

4.EGYÉL KEVESET, DE GYAKRAN!

Bizonyára tapasztaltátok már, hogy a nagy forróságban kevésbé kívánjuk a nehéz ételeket. A megfelelő táplálkozás fontos az energiaellátás és regenerálódás szempontjából.

5.A SZABADBAN REGGEL VAGY ESTE EDZÜNK.

Mindenképpen kerüljük el a legmelegebb órákat és válasszunk árnyékos részt edzésünkhöz. Napközben pedig mindig gondoskodjunk a megfelelő UV védelemről!

A Mi TIPPÜNK

Ebben a hőségben, amilyen idén, 2022 nyarán van nem javasolt az edzés szabadtéren. Viszont légkondicionált teremben változás nélkül végezheted a gyakorlatokat. Járj hozzánk nyáron felfrissülni! Ha igazán szeretsz sportolni és nem szeretnéd hogy a nagy meleg akadályozzon ebben, akkor a nyári akciós bérletünk neked való havi kevesebb mint 10 000 Ft-ért!