fbpx

6724 Szeged, Bakay Nándor utca 24. | info@cedrusfitness.hu | H-P: 06:00-22:00 Szo-V: 8:00-20:00 Telefon: +36-70-000-2122

JÓGA

A jalagati jóga szanszkrit szó, azt jelenti: a víz ereje. Ennek a jógának az elve, hogy elősegítse a testben lévő víz, ezáltal az energia áramlását. Az tradicionális indiai jóga elemein alapuló speciális légzéstechnikát alkalmazó módszer, melyet egy szegedi csapat fejlesztett ki mozgásszervi rehabilitációs és edzéselméleti szempontok alapján.

Mi mindenre jó?

Alkalmas a megfelelő testtartás megőrzésére vagy helyreállítására.

A speciális légzés oldja a stresszt.

A nyújtás és lazítás kimozgatja a kötött ízületeket, beszűkült mozgásterjedelem esetén segít a mozgáshatárt tágítani.

A módszer többek között fejleszti a testtudatot is.

Számos jótékony hatása érezhető az órák után. Komplexitás: a gyakorlatokat csukott szemmel végezzük, befelé figyelve. A kezdőknek sem kell tartania attól, hogy milyen mozdulatokat is kellene végezni.

Az óra menete:

A jóga óra bevezető része a ráhangolódás, ez után következik a csúcsterhelés, majd a levezetés és lecsillapítás. Minden gyakorlat egymásra épül, és szó szerint tetőtől talpig átmozgat. A legfontosabb a gyakorlatok elsajátítása közben a külvilág kizárása. Az álló gyakorlatokatól haladva jutunk el a talajra, majd a jól megérdemelt relaxációhoz.

Kiket várunk jógázni?

Kortól, nemtől függetlenül mindenki számára ajánlott mozgásforma.