fbpx

6724 Szeged, Bakay Nándor utca 24. | info@cedrusfitness.hu | H-P: 06:00-22:00 Szo-V: 8:00-20:00 Telefon: +36-70-000-2122

VÍZ – AZ ELENGEDHETETLEN ERŐFORRÁS

Nap mint nap tapasztaljuk vendégeink körében, hogy napi vízfogyasztásuk gyakran az 1 litert sem éri el.

Ez nyáron, nagy melegben különösen nagy problémát jelent, különösen egy rendszeresen sportoló ember életében. A folyadék utánpótlása elengedhetetlen.

Sokan azért nem fogyasztanak megfelelő mennyiségű folyadékot, mert nem szeretnek inni.

Igen, jól olvastad. Az emberek nem szeretnek vizet inni, ezért inkább úgy döntenek, hogy nem is isznak. 

Csavarj bele egy citrom levét! – Ha azok az emberek közé tartozol, akiknek nehézükre esik inni, akkor a Te megoldásod a citrom lesz. Kellemesen fog érződni a savanykás íz és frissítően fog hatni

Kedves olvasó, ha te is az inni nem szeretők és/vagy keveset ivók csoportjába tartozol, akkor van egy nagyon hatékony megoldásom számodra, amivel a napi folyadékmennyiséget is be fogod vinni és még frissítő felüdülés is lesz az ivás!

A WHO ajánlásával a napi folyadékbevitel 45-50 ml/ttkg, így egy nőnek nagyjából 2.7 L folyadék, egy férfinak pedig 3.7 L folyadék az ideális naponta. Ebben természetesen benne van a különféle táplálékból szerzett folyadékmennyiség is, ami nagyjából 20%-át teszi ki a napi folyadékszükségletnek. A napi ajánlott C-vitamin bevitel 65-90 gramm között mozog. 100 ml citromban több, mint 50 mg C-vitamin van, ami nagyjából 1,5 citrom leve. Így (egy nő esetében) kiszámolhatjuk, hogy ha 1,5-2 db citromot kifacsarunk és készítünk belőle citromos vizet 2-2,1 L-be a Gallon vizes palackba, amely 2,2 L, akkor azzal le is fedtük a napi C-vitamin és folyadékszükségletünket, ha mellette helyesen táplálkozunk, akkor a fennmaradó 0,5 L-t a napi táplálékból be is visszük. Egy férfi esetében ez egy gallon és még a 1,5 L-es lúgos szivárvány ásványvízbe 1 db citrom levét, ha belefacsarja, akkor a napi C-vitamin és folyadékszükséglete le is van fedve.