fbpx

6724 Szeged, Bakay Nándor utca 24. | info@cedrusfitness.hu | H-P: 06:00-22:00 Szo-V: 8:00-20:00 Telefon: +36-70-000-2122

Wellness

Edzés után finn- és infraszaunáinkban adhatod magad át a forró levegő kellemes, nyugtató erejének.

Wellness nyitvatartása: 

Hétköznapokon: 

Infraszauna: 06:00-22:00

Finn szauna: 15:00:22:00

Hétvégén:

Infraszauna: 08:00-20:00

Finn szauna: 08:00-20:00 

Ha szaunázni érkezel hozzánk, edzésed előtt kérünk, hogy jelezd a recepción. 

A finn szauna ajánlott hőmérséklete 85-90 Celsius-fok. Erre a magas hőhatásra a szervezet a bőr vérereinek tágulásával reagál, ami izzadással és bőrpírral jár. Így próbálja a test megtartani belső hőfokát 37.5 Celsius-fokon. Ha elég ideig vagy bent, akkor a bőr hőfoka 40, a szervezet belsejében pedig 38 Celsius-fokra emelkedhet. 

Az infraszauna jótékony hatásai

Az infravörös sugarak képesek behatolni a bőrünk alá, és eljutni a mélyebben fekvő szövetekig. Az érintett szövetekben pedig javul a sejtlégzés hatásfoka, gyorsul az anyagcsere. Ennek egyik oka, hogy az infravörös sugárzás jelentősen növeli egy bizonyos enzim aktivitását. Ez az enzim kulcsfontosságú funkciót tölt be a mitokondrium nevű sejtszervecskék belsejében zajló összetett folyamatokban. Az emberi szöveteket alkotó sejteken belül a mitokondriumok felelősek az energiatermelésért, illetve sejtlégzésért –  nem véletlenül hívják őket a sejtek „erőműveinek”.

A finn szauna jótékony hatásai

A finn szauna a jelen kor emberére is számos pozitív hatást gyakorol, testre és lélekre egyaránt. A szaunázás lényegében egy sokkterápia, mely során egymást követi két ciklus: a melegben való üldögélés 10-15 percig, és a hidegvizes zuhany. Ez a szélsőséges hőmérsékletváltozás szó szerint sokkolja a szervezetet, és – ugyancsak nagyon hasonlóan a sokkhoz – beindít abban bizonyos folyamatokat.

A sokkterápia serkenti a vérkeringést, regenerálja az ereket és rugalmasabbá teszi a kötőszöveteket, aminek következtében feszesebbé válik a bőr. A rendszeres használata erősíti a szívet, valamint növeli a szervezet ellenállóképességét is. A melegben kitágulnak a pórusok, beindul az izzadás, így a szervezetben összegyűlt szennyeződések, salakanyagok kiürülése is megkezdődik. A szaunázás az egyik legjobb méregtelenítő módszer, ráadásul egyes légúti megbetegedéseket is enyhít.

Helyezkedj kényelembe pihenőágyainkon, engedd be a nyugodt, kellemes levegőt. 

A relaxáló, kellemes időtöltésed után pedig egy kellemes tusolás után fogyaszd el edzés utáni Weider fehérje-turmixodat a recepción.